fredag, 24 maj, 2024

Der kommer et tidspunkt for os alle, hvor vi skal flyve fra reden. Det er starten på dit helt eget liv, hvor du selv får en helt anden egenrådighed. Det samtidig også et farvel til de hjemlige, trygge rammer, hvor køleskabet er fyldt, og der er gulvvarme på badeværelset. At flytte hjemmefra er ofte en rimelig dyr fornøjelse, og derfor handler det meget om at spare, hvor der kan spares samt at vælge de absolut nødvendige ting til dit nye hjem. Derved er det ikke sagt, at du skal leve spartansk uden nogen som helst fornøjelser. Det handler om at finde en balance, som du også har råd til. Hvis du mangler penge til at flytte hjemmefra, kan du tage et kviklån.

Alt det nødvendige i køkkenet

Når du flytter hjemmefra, er det vigtigt, at du sørger for, at du har alting til dit køkken. Det er der, du skal lave maden, og det er alt andet lige noget sjovere, når du har alt det, du har brug for. Hjemme ved dine forældre er der måske alt, hvad kokkehjertet begærer, men det er sjældent tilfældet i din egen lejlighed. Undersøg, hvad du allerede har. Derefter lav en tjekliste, som du kan følge og tjekke af, når du har anskaffet dig de ting, du har brug for. Det gælder:

 

  • Både store og små knive er nødvendige i madlavningen
  • Elektronisk udstyr. En stavblender og mikrobølgeovn er en god start.
  • Knive, gafler og skeer kan du ofte få i sæt. Tallerkener, glas og kopper er også nødvendige.
  • Hviskestykker og karklude.
  • Tupperware og skåle, hvis du gerne vil lave større portioner og holde dem på køl.

 

Genbrugte møbler er rigtig gode

Hvis du gerne vil spare lidt, når du skal indrette dit hjem, kan du tage i genbrugsbutikker. Der er tit nogle rigtig fine møbler, der vil pynte i dit hjem. Det behøver ikke altid være strømlinet som i et møbelblad, når du indretter dit hjem. Forskellige stole og borde kan sagtens gå an, så længe du kan lide dem. Det er trods alt dig, der bestemmer over dit nye hjem.