fredag, 24 maj, 2024
Træner du meget? Oplever du så at få ømme fødder?

Når man træner rigtig meget, bevæger man kroppen på mange forskellige måder. Og det betyder, at man ofte også går en masse rundt og endda løber rundt. Det belaster ens fødder, idet de bærer hele ens vægt. Og i nogle tilfælde kan det føre til nogle meget ømme fødder. Især hvis man ikke benytter sig af det rigtige fodtøj. Så når du træner og bruger masser af proteinpulver for at se nogle bedre resultater på din krop, så hvorfor ikke også tage dig godt af dine fødder, således du ikke kommer til at mærke til smerter i resten af din krop i fremtiden.

 

Afhjælp og lindre de ømme fødder med støttende og stabiliserende indlægssåler fra Align Footwear

Du bør altid tage dig godt af dine fødder, især når du træner meget. På sådanne tidspunkter belaster du nemlig dine fødder rigtig meget, idet de på forskellige måder tager fra, når du bevæger dig. Dine fødder bærer således hele din kropsvægt, og derfor skal de behandles godt. Og det kan du blandt andet gøre med nogle stødabsorberende indlægssåler fra Align Footwear, der giver fødderne den støtte og stabilitet, som de har behov for. Og så er de også yderst praktiske, idet de kan placeres i alle slags sko – selv dine træningssko.

 

Indlægssålerne tager sig af dine fødder, så du undgår pronation

Med de rette såler skal du således ikke være nervøs for om din fod behandles optimalt, idet sålerne giver fødderne den støtte, som de har behov for under din træning. Og på den måde kan du også være med til at afhjælpe andre gener i hele kroppen. Det er nemlig ikke nogen hemmelighed, at ømme fødder i mange tilfælde kan føre til smerter i både ryg, knæ, hofter og nakke, og det er om noget, noget der kan hæmme en i ens træningsrutiner.

 

Hvad er pronation?

Og når du træner, er det især pronation, som du skal være opmærksom på. Pronation er en bevægelse, der sker i foden ved forkert belastning. Her risikerer man nemlig, at mellemfoden falder indad ved vægtbæringen. Og så er det, at ens ledbånd og de muskler, som der støtter de små knogler i foden, opspændes. Når man så sætter af igen, udløses alt denne energi, og derfor gør pronationen sådan, at foden virker som en slags fjeder, der virker støddæmpende for de belastninger, som der ske under gang og løb.

 

Pronation er fodens naturlige støddæmpere

Pronationen er således fodens naturlige støddæmpere, men fungerer de ikke optimalt, kan det føre til voldsomme og meget smertefulde skader. Især når man har behov for at kunne bevæge sig aktiv omkring, når man træner. Og for meget pronation kan derfor være et problem, da ens ledbånd bliver stressede lige såvel, som det gør sig gældende med musklerne i foden og i underbenet, som konstant forsøger at skabe stabilitet. Og det er om noget, noget der kan hæmme en i ens træning – og det kan proteinpulver ikke hjælpe på eller lindre.