fredag, 24 maj, 2024

Det er total forståeligt hvis du tænker på ordet ”black Friday” som en direkte afledt af revisor snak om at gå i profit. Det er nemlig lige nøjagtigt det dagen handler om for rigtig mange butikker, at få så mange penge i kassen som overhovedet muligt.

Dagen efter thanksgiving, er nemlig en af de allerstørste shopping dage også herhjemme i lille danmark. I 2014 var der en enorm omsætningsstigning i forhold til sidste år, og det markerede starten på at black Friday for alvor var kommet til Danmark.

Men hvad mange ikke ved er at black Friday skylder sit navn til det philalphiske politi, som ikke ligefrem havde profitabilitet i tankerne.

En ting man bør huske er at, længe inden vi begyndte at referere til black Friday som noget handelsrelateret. Det var i starten et ord der blev begyndt som noget der beskrev politi folkenes meget stressede dag efter thanksgiving, hvor man længe inden det hed black Friday havde tilbudt masserne rigtig gode tilbud.

Folk kunne heller ikke dengang finde ud af at opføre sig ordentlig når det drejer sig om penge der kunne spares. Derfor var der dagen efter thanksgiving helt sort af mennesker i gaderne i philladelpia. Det gjorde meget besværligt for politi folkene at holde ro og orden. Det er som sådan ikke blevet meget bedre i dag, hvor der faktisk for nylig er mennesker der er døde under black Friday.

Heldigvis er det ikke blevet så voldsomt i danmark endnu, men det har måske noget at gøre med at tilbuddene ikke har helt samme slagkraft som i USA. Eller også er danskerne bare ikke så vanvittige som amerikanerne. Jeg er mere tilbøjelig til at tro det sidste. Men hvem ved, måske vi også kan tælle med i statistikken over tilskadekomne på black friday danmark.