fredag, 24 maj, 2024
Danske powerkvinder på en scene nær dig

Med hver en rynke følger der visdom og fornyet vildskab. I hvert fald når vi taler om tre powerkvinder, der inspirerer kvinder med foredrag og underholdning fra scener i hele Danmark.

Lad mig lige starte med at sige, at jeg er fascineret af mange danske såvel som internationale kvindeskikkelser, men at jeg har valgt at hylde tre danske kvinder, som formår at balancere mellem offentlige entertainere og som stærke, stolte, modne kvindebilleder. Jeg har selv haft fornøjelsen af at opleve dem alle som foredragsholdere, og vil anbefale det til enhver, der trænger til perspektiv og et indspark af fanden-i-voldskhed. Her kommer de:

Lotte Heise

Om Lotte Heise stadig er mest kendt for sin modelkarriere eller sin åbenmundede facon, skal være usagt. Faktum er dog, at det er mere end 30 år siden, at Lotte Heise stormede ind på scenen med sit første one-woman-show. Siden da har hun været medvirkende i utallige talkshows, radioprogrammer og været booket som en foredragsholder inden for et utal af emner lige fra kedelige mænd til hysteriske kvinder og umulige børn.

Lotte hejse er derudover kendt for at have en handicappet mor, hvilket har affødt endnu flere stærke meninger og bedrifter hos den bombastiske kvinde.

Lotte holder både almindelige foredrag og erhvervsforedrag.

Jette Torp

Sanger, komponist og entertainer Jette Torp er lidt af en multikunsterne, der har turneret i mere end 20 år. Jette har altid haft ry for at være en fantastisk show-woman og en utrolig dygtig sangerinde.

I de senere år har Jette dog vist sig fra en ny side, hvor hendes koncerter foruden musikken indeholder fantastiske anekdoter fra hendes liv i showbusiness. Hun er desuden kendt for hendes oprigtige og ærlige fortællinger om årsagen til skilsmissen med hendes eksmand, der bedst kendes som Chili Klaus. Her så man en modig kvinde tale om det sure og det søde, når man bryder med en, man holder af. Jette har altid fremstået autentisk og som en stærk person, hvilket kun blev understreget af hele episoden, hun gennemgik som en inspiration for et utal af kvinder.

Ulla Terkelsen

Der findes ganske få kvinder med samme karakter og nærvær som Ulla Terkelsen. Her taler vi om en kvinde, der har holdt hovedet koldt midt i verdens farligste brændpunkter og aldrig har været bleg for at sige sin egen mening. Ulla Terkelsen er et levestykke, der holder autentiske foredrag, som summer af liv, men også tør tage svære emner op. Ulla har foruden at stå i alverdens brændpunkter mistet sin mand til kræft, hvorefter hun talte om et liv i både lykke og sorg. Hun har vundet adskillige journalistpriser samt Publicistprisen og så er hun forfatter til en række bøger.