fredag, 24 maj, 2024
Overvejelser før valg af ny lampe

Der findes et hav af forskellige lamper på markedet, og det kan måske være svært at vælge den rette. I dagens indlæg på www.k-power.dk har vi lavet en lille guide, som du kan bruge når den næste lampe skal vælges.

Du har udset dig en flot lampe på markedet, som du simpelthen bare må eje. Alligevel bliver du i tvivl om det er den rigtige, fordi du ikke helt synes farven passer ind, eller lyset er skarpt nok. Belysning handler i princippet om meget mere end blot dette. Det handler også om placeringen af lyset, og hvilke lyskilder eller pærer man vælger i sin opsætning.

Lys behøver ikke kun anvendes, fordi der er mørkt. Principielt er det også med til at skabe en bedre fornemmelse i forhold til udnyttelse af rummet, samt optimere indeklimaet. Der er ikke noget værre, end hvis man føler sig trængt op i en krog. Der skal være luft og plads til at følge sig tilpas i sit eget hjem.

Der findes mange flotte lamper ude på markedet, og specielt i Danmark er der en tradition for at lave en god interiørbelysning. Det er noget vi har gennem generationer. Men i mange år har vi været dygtige til at til at designe lamper, som ganske vidst har gjort forbrugerne en masse inspiration til deres indretning. Nogle gange skal man se mulighederne i sit hjem, og lampen kan ofte være det som sætter prikken over i’et i sin indretning.

Før du vælger lampen, er det rigtig vigtigt at du afgøre hvor rummet mangler belysningen. Er det eksempelvis din dagligstue, vil det typisk være en pendellampe eller lignende over spisebordet. Når en lampe skal vælges, er det også altid en god idé at tænke praktisk. Det skal være nemt at tilgå lampen.