fredag, 24 maj, 2024
Styr flere computere samtidig

Hvis du, som systemadministrator, sidder i et serverrum og betjener mange servere, kender du sikkert til følelsen af, at det kan være uoverskueligt at betjene mange servere på samme tid. Dette er der heldigvis en løsning på. Med en KVM switch kan du både tilkoble alle enheder til switchen, og kan bruges til at styre flere computere på en gang ved hjælp af et enkelt sæt tastatur og mus. Her vises grafikken fra de forskellige computere på de eller den samme skærm.

Hvordan fungerer en KVM switch?

En switch tilkobles alle computere via kabler, og når man vil betjene eksempelvis computer 1, så vælger man blot det på switchen. Det samme gør sig gældende, hvis du vil betjene computer 2, så skiftes dette blot på switchen, også ser du billedet for computer 2, hvoraf du har mulighed for at betjene computeren via dit tastatur og mus.

Forskellige typer af switches

Der findes flere forskellige typer af KVM-switche, hvoraf den primære forskel er antallet af tilslutninger samt hvilken type af tilslutning, den er udstyret med. Eksempelvis kan nogle switches fås med USB, som tilkoblingsmulighed, mens andre har det ældre PS/2 stik. Hvis du, som systemadministrator, skal betjene rigtig mange computere via et enkelt sæt tastatur og mus har du mulighed for at købe switches, der er kaskaderbare. Med dette menes, at der kan kobles flere switches efter hinanden, således der skabes et stort netværk af switches. Du har mulighed for at se hele sortimentet her. Det kan også være, at du prioriterer en høj hastighed, således der forekommer en forbedring af dataoverførselshastighederne ved opgradering af applikationer og operativsystemer. Så kunne HPE server console Switch 1×4 være noget for dig. Denne er i øvrigt fleksibel i forhold montering, således du har mulighed for at skifte din arbejdsplads eller position.