fredag, 24 maj, 2024
Alternative mødelokaler vinder frem

Danske virksomheder nærer ikke længere samme loyalitet til det klassiske mødelokale.

Flere og flere virksomheder gør brug af skiftende mødelokaler for at fremme dynamik, kreativitet og drive hos de ansatte.

Det har længe været kendt, at nye stimuli i vores omgivelser kan fremme produktivitet og skabe grobund for bedre idéudviklingsprocesser m.m.

Derfor vælger flere og flere virksomheder – særligt inden for de kreative brancher – at opsøge nye møde- og konferencelokaler.

Hvorfor skifte til nye mødelokaler?

Der kan være mange overvejelser, der gør, man skifter det vante møderum ud med et nyt.

For det første kan det hænde, at deltagerne kommer fra forskellige steder i landet, hvorfor det af praktiske årsager giver mening at finde et mødelokale, så deltagerne kan mødes midt imellem sig.

For det andet kan det ske, at man gerne vil imponere en potentiel investor eller samarbejdspartner, og derfor finder nye mødelokaler i unikke og inspirerende omgivelser, der kombineres med god mad og drikke som en del af pakken.

Sidst, men ikke mindst, er der mange kreative virksomheder, der ser idéen i at mødes i nye omgivelser for at bryde hjernens faste indtryk og stimulere nye tanker og koncepter til forretningen. Mange mener, at innovationen dør i vores vante omgivelser, og at nytænkning finder sted, der hvor hjernen ikke falder ind i en fast arbejdsmæssig rutine. I nye omgivelser skaber man frihed fra det vante arbejdsmiljø, og skaber nye perspektiver.

Sørg for at der er tænkt på det hele

Når medarbejderne tager væk fra arbejdspladsen for at præsentere eller skabe ny viden, er det vigtigt, der ikke mangler noget i de nye omgivelser.

Der bør derfor minimum være whiteboards, projekter og plads til at udfolde sig med disse.

Derudover er det en fordel, hvis der samme sted er mulighed for at få leveret frokost og drikkevarer, da man så får bedre mulighed for at forblive i processen i de nye omgivelser.

Når det så er sagt, skal der naturligvis være plads til pauser. Her kan du med fordel sørge for, at også disse finder sted under inspirerende forhold. F.eks. i naturskønne omgivelser, der påvirker kreativitet og humør positivt.