lørdag, 2 marts, 2024
Det kan være svært at finde den rigtige mikroovn

Når man snakker om en mikroovn, så kan man godt være af den opfattelse at alle sammen er ens, det er dog slet ikke tilfældet da mange af dem faktisk er forskellige. Men hvad er forskellen så ved de forskellige mikroovne, det vil jeg forsøge at svare på herunder, da det godt kan være indviklet at finde ud af for den almindelige person. Derfor vil jeg forsøge at hjælpe dig med at give dig et overblik over dette, så du får en god oplevelse ud af dit nye køb, så læn dig godt tilbage og læs med.

Kapacitet

Alt efter størrelsen på dit hjem, da nogle godt kan være begrænsede hvis de bor i en studiebolig eller lignede, så kan en stor mikroovn godt virke meget voldsom at have stående. Det er derfor vigtigt at du sørger for at vide, hvilken model som passer bedst ind i din bolig, men det kommer selvfølgelig også an på hvad du skal anvende den til.

Effekt

En mikroovn fungerer således at den sender nogle stråler ud, som får vandpartiklerne til at vibrere op ad hinanden, dette skaber en friktion så vandpartiklerne bliver varme. Dette afgøres ud fra hvilken effekt din mikroovn har, jo højere effekt jo hurtigere og varmere bliver vandpartiklerne, det betyder også at en højere effekt betyder en højere strømregning. Nogle mikroovne har også en grillfunktion, som giver dine madvarer en meget høj varme, så det hurtigt kan blive varmet igennem.

Pris

Priserne kan variere meget på den samme model, derfor kan det godt betale sig at bruge tid på at finde den billigste, vi tager udgangspunkt via en hjemmeside som har et godt overblik. Testoverblikket.dk har 10 forskellige mikroovne, hvor priserne er meget forskellige, den billigste hedder Electrolux EMM21000W og koster kun 559 kr. Imens den dyreste model hedder Miele M 6012 clst og koster derimod 4.274 kr., som er en høj pris for en mikroovn, men derfor kan det godt betale sig at undersøge de specifikke modeller, så du får den bedst mulige pris på moddelen du gerne vil have.

Anvendelighed

Mange køber en mikroovn som er avanceret designet, det er ikke altid nødvendigt, hvor fx ældre mennesker gerne vil have en meget simpel mikroovn. Derfor kan det være en god ide at læse om dem, så man kan se hvor brugervenlig den specifikke mikroovn er, så du kan trykke på en enkelt knap og så varmer den din valgte madvarer eller væske. Mens unge mennesker eller en familie, gerne vil have en mikroovn som har en del flere funktioner, såsom at grille, varmluft, optøning, hurtigvarmende og almindelig funktion.