lørdag, 2 marts, 2024
Sådan holder du årets sommerfest

Sommeren er over os, og det skal fejres. Har du inviteret familie eller venner til en sommerfest, eller overvejer du at gøre det? Måske er der en særlig anledning? Eller har du bare lyst til at fejre det gode vejr? En ting er sikkert, sommeren 2018 skal mindes med mindst en god fest.

 

I denne artikel får du inspiration og tips til at gøre din sommerfest helt fantastisk.

 

Mad og drikke

I varmen er det vigtigt at holde sine gæster godt hydreret. Der er heldigvis mange fine måder, man kan holde drikkevarerne kolde på. Fyld en stor blikspand med isterninger eller kom vand i en børnepool. Det vil holde dine drikkevarer i kolde lang tid. Sørg for at servere friske og lette drinks. Køb eventuelt en eller to store lemonadebeholdere og miks et par drinks på forhånd. Du kan også leje en bartender eller få en god ven til at stå i baren.

 

I varmen kan det være voldsomt med alt for meget tung mad – dog er det nødvendigt, at servere noget gæsterne kan styrke sig på. Server nogle lette sommersnacks som frugt og grøntsags-stænger med dip.

 

Hovedretten skal også helst være let. Tænd op for grillen og lav en lækker kartoffelsalat, eller bestil en lækker sommermenu udefra. Så er du helt fri for at stresse over maden.

 

Mangler du lidt ekstra til din næste fest? For hurtige lån op til 15.000 kr., klik her.

 

Skab en stemning i haven

Haven er den perfekte ramme om din sommerfest, og det gode vejr lover os næsten, at vi ikke behøver at gemme os væk i store partytelte.

 

Uanset om der dækkes op i det fri eller i et telt, kan det være en god idé at lave nogle hyggekroge rundt omkring i haven, hvor folk kan sidde og snakke over en kold drink.

 

Pynt op med lyskæder og kulørte lamper. Sørg for at have tæpper og terrassevarmere klar til de sene nattetimer.

Aktiviteter og leg

En sommerfest er den perfekte anledning til at få folk aktiveret. Stil kongespil, petanque eller kroket frem. Det skaber en hyggelig og lattermild stemning, der også vil få folk til at mødes på kryds og tværs.

 

Arranger en række stafetter og lege for at få folk engageret i festen. Det er også en fin måde at bryde isen på, hvis der er mange, der ikke kender hinanden til festen.