lørdag, 2 marts, 2024
Kør i ny bil oftere og billigt

Der er bare noget med nye biler. Der er ikke noget som duften af ny bil med lækre sæder, pudsede vinduer, et anlæg der kan spille højt og en motor, der kan trække hurtigt op i fart. Man kan næsten ikke få nok. Og nysgerrigheden i forhold til at prøve nye biler hele tiden er ikke til at stoppe. Kender du til det? Da kan du med fordel lease en bil, så du ofte kan køre i en ny bil.

Leasing minder om leje

Er du helt på bar bund, når du hører ordet leasing, så vil du få en forklaring her. De fleste forstår det med, at man kan leje et hus eller en lejlighed. Her er der for eksempel en privat udlejer eller en almen boligforening, der ejer boligmålet. Udlejer lejer boligen ud til dig, hvor du til gengæld betaler et indskud og en månedlig husleje. Næsten det samme gør sig faktisk gældende ved leasing.

Ved leasing af bil ”lejer” du bilen af leasingselskabet. Leasingselskabet ejer altså bilen, mens du får fornøjelsen af at køre rundt i den. Du betaler en opstartspris, som er meget billigere end en ny bil (hvilket nærmest svarer til indskuddet i en lejet bolig). Dog får du ikke opstartsprisen retur. Herefter betaler du en månedlig ydelse for bilen (hvilket svarer til en slags husleje i en lejet bolig). Det er en håndgribelig måde at forstå, hvad leasing går ud på.

Hvem er leasing af bil for?

Om du hører under gruppen ”Gamle mænd i nye biler”, om du er alenemor eller ung og ønsker at gøre en sikker investering, så kan du lease en bil. Det er for alle. Leasing af bil har vundet ind blandt danskerne de senere år, fordi der er mange fordele ved leasing. Fordele vil blive nævnt her:

  • Du kan typisk skifte bilen hvert 1.-3. år afhængigt af leasingselskabet
  • Selskabet har ejendomsretten, så de står for salg af bilen, når du leverer nøglerne tilbage
  • Opstartsprisen, som er et engangsbeløb, er langt mindre end ved køb af ny bil
  • Du kender den månedlige ydelse – du ved hvad det koster dig at have en bil
  • I mange tilfælde står du ikke for vægtafgift eller forsikring afhængigt af selskab

Sidstnævnte bliver i de fleste tilfælde målt ud fra antal kilometer, du forventer at køre. Du bør derfor have forberedt klare tanker om, hvor meget du regner med at køre.