fredag, 24 maj, 2024
Guide: sådan kommer du bedst igennem eksamensperioden

Sommerferien venter forude, men inden der kan slappes af i solen, er der for mange nogle eksaminer, der skal overstås. Får du allerede nu svedige håndflader ved tanken om den periode, der venter forude, så får du her et par tips til, hvordan du kommer bedst muligt ud på den anden side.

  1. Gå i gang i ordentlig tid. Jo før, du starter, du mindre pres lægger du på dine egne skuldre, og jo bedre mulighed har du for at være fleksibel med din eksamensforberedelse. På den måde har du også tid til at lægge bøgerne fra dig for en stund og tage i biografen med kæresten eller til moster Ingas 50-års fødselsdag.
  2. Spis sundt og varieret, så fungerer din hjerne bedst. Hvis du har brug for snacks i løbet af dagen, så hold dig de sunde af slagsen som frugt og nødder. Kan du ikke overskue madlavningen midt i læsningen, kan du få hjælp fra Lemenu. Du kan endda få maden leveret lige til døren. Læs mere om mad ud af huset i Herning.
  3. Arbejd, når du skal arbejde. Hvis du arbejder fokuseret og undgår en masse overspringshandlinger, så sparer du også en masse tid. Du kan for eksempel sætte en alarm på en time eller to, hvor du arbejder fokuseret og lægger telefonen fra dig. Når alarmen så ringer må du tjekke sociale medier i 10 minutter, inden du arbejder en time eller to igen. Og sådan kan du fortsætte i seks eller otte timer.
  4. Få frisk luft. Gå eller løb gerne en lang tur midt på dagen, så du får tankerne over på noget andet, og luft også ud i det rum, hvor du sidder og arbejder, gerne flere gange om dagen. Husk generelt på de små pauser, og at en sådan pause også sagtens kan være af praktisk karakter, som for eksempel at sætte en vask over eller tage opvasken. Så længe din hjerne får en pause fra læsningen, og du får rejst dig fra skrivebordet.
  5. Hvis du har svært ved at holde motivationen oppe, kan du mødes med andre fra dit studie og øve stoffet igennem. Det kan være godt at få talt om sit emne og ikke kun få det ned på skrift. Hvis du mødes med nogen, er det også lettere at holde motivationen oppe, fordi der er nogen, der forventer noget af dig. På samme måde har du sted, du skal møde op på et bestemt tidspunkt, i modsætning til, hvis du bare sidder derhjemme og det ene afsnit af Venner eller Sex and The City hurtigt kan tage det andet. Og pludselig er dagen gået, og du er ikke kommet videre med eksamensforberedelsen.
  6. Sidst, men ikke mindst: tro på dig selv og husk at trække vejret, når du er inde til eksamen. Det kan være en god idé at have et glas vand stående, som du kan tage en tår af, hvis du har brug for en lille tænkepause. Held og lykke herfra.