fredag, 24 maj, 2024
Sådan giver du nyt liv til din have

Haven kan godt blive glemt lidt nogen gange. Det er især i de kolde vintermåneder, hvor man ikke er så meget udenfor, at der ikke rigtig bliver gjort noget ved haven. Når temperaturen så stiger, og man gerne vil sidde udenfor og nyde solens stråler, så kunne man måske godt ønske sig, at haven var i lidt bedre stand. Derfor får du her nogle gode råd til, hvordan du får liv i din have igen.

Oprydning

Det lyder måske kedeligt, men noget af det vigtigste er, at du får ryddet op. Det giver et rodet udtryk, hvis der ligger ting og sager rundt omkring. Det er også en god idé at få ryddet op i planterne i din have. Det kan være, at nogen af planterne er visnet og skal fjernes, eller måske skal noget klippes ned, for at det kan blomstre igen. Hvis du har fliser i din have, så kan du fjerne ukrudtet fra fliserne og få fejet grundigt. Hvis der er flisepest, så er det en god idé at få det behandlet. Måske tænker du hvad er flisepest? Overordnet er det nogle hvide pletter på fliserne, som ikke er særlig pæne. Derfor er det en nem måde at forbedre din have på, hvis du får fjernet det.

Ind med hyggen

Når du har fået ryddet grundigt op i, så har du en god base for at tilføre noget nyt til din have. Du kan plante nogle smukke blomster og lave et hyggeligt bed. Du kan også købe et par nye havemøbler og gøre din terrasse smart og lækker. Hvis du har plads i haven, kan du også lave en god hyggekrog. Det kræver bare en bænk eller et par stole, som du sætter et godt og vindstille sted i haven. Så har du hurtigt en ordentlig og hyggelig have med en masse liv.