lørdag, 2 marts, 2024
Få din butik til at stråle

Trænger din nuværende butik til et friskt pust, eller skal din drøm om at få din helt egen butik endelig gå i opfyldelse? Men mangler du nogle idéer til, hvad der skal til få at få butikken til at ligne en million, samtidig med at du skal have plads til ekstra varer og andre praktiske redskaber? Så bør du læse med i dette indlæg. Hvis du først og fremmest er på udkig efter et lokale og selv har svært ved at gribe den proces an, kan Nybolig Erhverv være behjælpelige.

 

Sæt dig ned med papir og blyant i hånden

Det første, du skal gøre, er helt lavpraktisk at skrive ned, hvad, du ønsker, skal indgå i din butik. Her bør du bare skrive alle dine ønsker og idéer ned i første omgang. Det kunne for eksempel være:

 

  • Hvor mange varer du vil have fremme i din butik ad gangen
  • Hvor skal kasseapparatet placeres
  • Skal der være møbler, som gæsterne kan sidde i, hvis de trænger en pause
  • Vil du lave et lille kaffe/vand-hjørne som en ekstra service til din gæster
  • Husk der skal være gulvplads, så butikken ikke kommer til at se for rodet ud
  • Skal der hænge noget i loftet
  • Hvilken belysning ønsker du
  • Skal du have et prøverum, hvis det et for eksempel er en tøjbutik
  • Hvilke prisskilte skal du bruge

 

Der er mange ting, man kan komme rundt omkring. Det handler især også om, hvilken branche du arbejder i. Driver du en forretning med mange forskellige produkter, vil det for eksempel være en fordel at tænke i overskuelighed for kunden. Del butikken op i segmenter med de forskellige produkter.

 

Når du har skrevet din brainstorm med alle dine idéer, kan du stille begynde at strege de ud, som ikke kan lade sig gøre, eller som måske ikke vægter så højt hos dig. For der er ofte en begrænsning i plads.

Lav en plantegning og få overblik

For at skabe et bedre overblik over din butik, kan du med fordel lave en plantegning, hvor du forsøger at tilføje de ting, du gerne vil have ind i butikken. Du kan måle det og beregne det forholdsmæssigt, så du kan få det samlet i en plantegning. Et godt tip er at udnytte højden til lager. Måske du kan have hylder øverst i lokalet til lager, hvor du så med en stige kan hente tingene ned. Eller du kan købe møbler, hvor der er lagerplads under.

 

Har du svært ved at overskue denne proces og har svært ved at lave en plantegning selv, kan du søge hjælp hos en indretningsarkitekt. Denne kan også være behjælpelig med løsninger i forhold til at få mange af dine ønsker til at gå i opfyldelse. De ved også, hvad de nyeste tendenser er inden for butiksindretning, og hvad kunderne foretrækker. Det kunne derfor være en god investering. Rækker dit budget ikke til det, kan du også i stedet gå ind i butikker, som det går godt for, inden for din branche og lade dig inspirere af deres indretning.