fredag, 24 maj, 2024
Renovering af altan

At renovere en altan kan være en dyr affære, og der er mange valg, der skal træffes inden altanen renoveres. Ved at renovere din altan kan du skabe mere værdi til din bolig. For hvis din altan er slidt, ødelagt eller ikke funktionel, kan det trække værdien på din bolig ned. Det kan yderligere øge din livskvalitet, hvis du får en altan, du har lyst til at opholde dig på, da frisk luft og sollys gør mennesker gladere. Hvis renoveringen af altanen ændrer facadens udseende, kræves der en byggetilladelse. Når du ansøger om byggetilladelse, vurderer kommunen, hvordan din altan er udformet, og hvilke materialer du ønsker at anvende. Og derudover om renoveringen ændrer afstand til naboer, eller om der opstår indbliksgener. Til sidst vurderes konstruktionen i forhold til sikkerhed og brand.

Vær sikker på at altanen opfylder lovkrav

Der er en del krav, der skal være opfyldt, når du renoverer din altan. Eksempelvis skal værnet være mindst en meter højt, og der skal tages hensyn til, at balustre skal laves, så børn ikke kan sidde fast eller klatre på dem. Dette betyder, at balustre anbefales at være lodrette, samt at afstanden mellem dem ikke bør være mere en 89 mm. Hvis du ikke ønsker balustre, kan du renovere altanen med et lukket værn. På den måde undgår du at skulle tage hensyn til lovkrav omhandlende balustre. Derfor kan det være en god idé, at du sætter dig grundigt ind i kravene for at undgå problemer under renoveringen.

Øget værdi

Ved at renovere altanen kan du forbinde stilen i hjemmet med altanen. Dette kan du eksempelvis gøre ved at renovere altanen i samme materialer, som der er i resten af hjemmet. På den måde kan du få altanen til at blive en mere integreret del af din bolig, hvilket ofte er eftertragtet, når boliger skal sælges eller udlejes til nye beboer. Derfor kan det være en fordel, hvis du under renoveringen forsøger at skabe en altan, der passer i stilen med lejligheden, og dermed gør lejligheden endnu mere attraktiv. Det bør dog ikke være et problem at finde materialer, som passer til stilen, da der findes et hav af forskellige valgmuligheder, både når det kommer til, om det skal være gulvbrædder, fliser, balustre eller glas, du ønsker til din altan. Husk dog at materialerne også skal passe til din ejendoms facade og omgivelser for at sikre tilladelse fra kommunen.