fredag, 24 maj, 2024
Hvad er e-cigaretter for en størrelse?

En e-cigaret er en elektronisk cigaret. E-cigaretten er drevet på et batteri, som sender strøm videre i systemet, så alle delene kan sættes i gang og skabe en damp. Dampen er i stedet for tobaksrøg, hvis man sammenligner med en almindelig cigaret. I skrivende stund viser forskningsresultater, at e-cigaretten er markant mindre skadelig end en cigaret med tobak.

En e-cigaret består af 3 dele og væske

En e-cigaret er bygget op med 3 dele. Derudover skal man købe væske til e-cigaretten, som er udgangspunktet for dampen. De 3 dele i en e-cigaret er:

 1. Batteri
 2. Coil
 3. Tank

Batteriet kan ses som motoren i e-cigaretten. Dette kan lades og igen og igen, således du ikke skal købe ny e-cigaret hele tiden. Batteriet giver blink, som fortæller dig, at den trænger til en genopladning. Typisk tager det mellem 2-3 timer at lade en e-cigaret op alt afhængig af modellen.

En coil er den sidder i tanken. Det er med denne, at ”magien” sker. Den kaldes også for fordamperen. Den varmer e-væsken op, så den kan transformeres til damp. Det er altså den lille del, som skaber dampen.

Tanken er en væskebeholder, hvori du kan påfylde e-væsken. E-væsker kan fås i utallige smagsvarianter. Af udvalg kan du for eksempel få:

 

 • Lakrids
 • Jordbær
 • Fersken
 • Mint
 • Vanilje
 • Blåbær
 • Frugtmix
 • Tobakssmag

 

Og dette er kun et mindre udpluk af, hvad du kan få. Så er der helt sikkert noget, som falder i din smag.

 

Formål med e-cigaretter

Hvis du blot synes, at det lyder spændende og gerne vil prøve e-cigaretter, fordi det lyder lækkert med alle de smage, er det nok desværre ikke for dig. Det skal mere ses som et hjælpemiddel til at stoppe med tobaksrygning. De, der ryger og har røget cigaretter i mange år, har meget svært ved at slippe trangen til cigaretter. De har prøvet alt muligt for at stoppe. Men har man ikke prøvet e-cigaretter som overgang til at stoppe med at ryge, kan det være en oplagt mulighed.

 

Nuværende forskning viser, at de er langt mindre skadelige end tobakscigaretter. Derfor vil det være mere hensigtsmæssigt at vælge e-cigaretter fremfor disse, hvis man ikke kan slippe cigaretter helt.

 

Den omtalte e-væske er langt mindre farlig end tobak. I tobak er der utallige giftige stoffer i, som i øvrigt er kræftfremkaldende. Det har endnu ikke vist sig at være tilfældet for e-cigaretter. E-cigaretter har kun været i en kort periode på markedet, så man kender ikke langtidskonsekvenserne for at forbruge disse. Men de kortsigtede resultater viser, at der ikke er grund til bekymring, og det er bedre for helbredet med disse sammenlignet med traditionelle cigaretter.