lørdag, 2 marts, 2024
Gør din bil sommerklar

Sommeren er efterhånden over os, og det betyder, at det snart er sommerferie. For mange er sommerferie lig med køreferie, hvor I som familie begynder at bevæge jer mod sydens sol og varmere himmelstrøg i en pakket bil. Derfor er det selvfølgelig også nødvendigt, at bilen er klar til den lange og hyggelige tur ned gennem Europa. På den måde vil man helt sikkert få de bedste forudsætninger for en god køreferie. Dog føler du måske, at det er et større projekt at få gjort bilen sommerklar, og måske ved du ikke helt, hvor du skal starte. Heldigvis er der en masse hjælp at hente, og hvis du har brug for nogle gode råd til, hvordan du kan gøre din bil sommerklar, skal du læse med her.

Sørg for indvendig og udvendig pleje

Man bruger ofte sin bil i al slags vind og vejr, og det kan hurtigt ses på ydersiden af bilen, hvor lakken måske er ved at miste sin glans og er blevet erstattet af fugleklatter og diverse snavs. Hvis du vil have, at din bil kommer til at stå helt skarpt, er det en god idé at sørge for at få den vasket og renset og eventuelt også bruge noget bilvoks. Udover at bilen hurtigt bliver snavset udenpå, så gælder det altså også indeni. Når I skal på en lang køreferie, vil det derfor være en god idé at få støvsuget og renset bilen indvendigt, så den er helt klar til, at I skal opholde jer i den de første par døgn af sommerferien. Med en flot og ren bil bliver i lynhurtigt klar til at tage af sted til sydens sol.

Fra vinterdæk til sommerdæk

Noget, der også er vigtigt at sørge for, er, at din bil har de rette dæk, og at de i så fald er, som de skal være. Hvis du endnu ikke har fået skiftet dine vinterdæk ud med et par spritnye sommerdæk, er det derfor på tide at få det gjort. Derudover skal du selvfølgelig også sørge for, at fælgende sidder, som de skal, og at dækkene er spændt ordentligt fast. Det er altså med at sikre sig, at dæk og fælge er, som de skal være, inden I tager af sted på køreferie. Hvis du ellers mener, at du har helt styr på din bil, så er det bare med at komme af sted og nyde hinandens selskab på en god sommerferie.