fredag, 24 maj, 2024

Har du nogensinde stået i en situation hvor du kraftigt har overvejet at optage et af de hurtige lån der er på markedet? Det er der mange der har og rigtig mange lader det ikke blive ved overvejelsen. Der bliver hver dag optaget lån for RIGTIG mange penge. Det er en rigtig fed forrretning for lånevirksomhederne, men en knap så god en for forbrugerne. Der er mange grunde til at man optager et hurtig lån, men vi vil gerne give lidt tips til hvordan du aldrig vil overveje det igen. Er du klar?

Tip nr. 1 – gennemgå dit budget

Grunden til at du overhovedet overvejer at optage et hurtigere lån er jo typisk at man ikke har råd til det man gerne vil. Det kunne være et nyt tv, en ny computer eller hvad med en ny lækker telefon? Hvis du ikke har en opsparing til at købe tingene for, så er det da oplagt at låne penge til det eller hvad? Nej!! Først og fremmest skal vi finde ud af hvorfor du ikke har råd til det. Det starter med en gennemgang af dit budget og generelle økonomiske tilstand. En god indikator på at din økonomi ikke er så sund er jo netop at der ikke bliver sat penge fra til en opsparing. Find ud af om der er nogen poster i dit budget du kunne skære på som eventuelt kunne kanaliseres over i en opsparing.

Tip nr. 2 – skift de dyre poster ud med noget billigere eller afskaf dem helt

Nu hvor du har gennemgået dit budget er du helt sikkert faldet over noget der stikker i øjnene. Det kunne for eksempel være dine mobilabonnementer der koster dig det hvide ud af øjnene. Nogen gange så løber tingene bare op, specielt hvis man har opdelte regninger. Da jeg sidst gennemgik mit budget, var jeg helt oppe at betale 800 for mobilabonnementer, det er jo helt vanvittigt når jeg i dag har fået skåret det ned til det halve. Jeg brugte denne side til at finde mit nye mobilabonnement og jeg vil anbefale du gør det samme. Der er det nemt at sammenligne priser på mobilabonnementer hos de forskellige udbydere.

Tip nr. 3 – Put alle de penge du kan finde over i en opsparing

Ved en ordentlig gennemgang af ens budget og variable omkostninger kan der ofte være mange penge at spare. Dr.dk har fornylig lanceret et program hvor de har fokus på blot at spise billigere(og sundere). Her ser man familier der kan spare op mod 30.000 kr. årligt ved at ændre på deres madvaner. Forestil dig at du kunne spare 30.000kr op om året ved bare at ændre lidt på dine madvaner? Forestil dig så hvad du kunne spare op hvis du samtidig barberede dine faste omkostninger ned også. Det kan blive til nogen gode ferier i hvert fald. 🙂