fredag, 24 maj, 2024
Guide til gå i byen i flammernes romantiske skær

Udenfor er der koldt, mørkt og vådt – indenfor er der dejligt lunt og dufter skønt. Din smukke ledsager kan tage den tykke frakke af og vise lidt hud uden at få gåsehud. Mange ting kan opvejes af skønne lokaler med en knitrende pejs, når man skal på romantisk aften eller lune sig ovenpå en shoppetur.  Nogle steder forsømmer endda lysene på bordet. Men den åbne pejs er værd at opsøge. Her er en liste over hyggelige steder, der ofte tænder op i pejsen:

  • NIMB, Tivoli, Bernstorffsgade 5, Kbh. V. Træd ind i Nimbs historiske balsal med smukke glimtende krystallysekroner og kæmpe pejs. Her serveres afternoon Tea og aften cocktails ved stille pianomusik. Prøv det!
  • Bøf & Ost, Gråbrødretorv 13, 1154 København K ligger i historiske og stemningsfulde lokaler i hjertet af København. Der serveres klassiske, franske brasserie-retter som kan indtages ved den smukke åbne pejs.
  • Ox., Farum Hovedgade 28, 3520 Farum steger bøffer så englene synger foran den åbne pejs i det lille bindingsværk hus. Man smutter ind i en skøn varm hule og ser hinanden dybt i øjnene.
  • Cap Horn, Nyhavn 21, København. Bordet ved siden af pejsen på Cap Horn i Nyhavn har nummer 14. Det er restaurantens mest populære bord. Der sidder man meget lunt og godt.
  • Restaurant Hansens Café, Havnevej 19, 3100 Hornbæk, indrettet i Hornbæks ældste hus, et fredet stråtækt bindingsværkshus fra år 1773. Om vinteren hygges der om gæsterne med ild i pejsen. Der serveres fiskeretter og klassisk fransk.
  • Lidkoeb, Vesterbrogade 72b, Kbh. V. Værtshuset hedder Lidkoeb og er indrettet i en fredet og smukt istandsat bygning, der ligger i en baggård på Vesterbrogade. Pladserne i Børge Mogensen-stolene foran pejsen er eftertragtede. Pejsepladserne er også placeret lige over for den lille scene, hvor der spilles Live musik.
  • Musen & Elefanten, Vestergade 21, Kbh. K, Musen & elefanten er et hyggeligt og intimt værtshus. Stemningen er mørk og huleagtig. Der er sofaer og små borde i nederste etage. Pejsen ligger i midten af kælderlokalet ved baren. Så vækkes tørsten.
  • The Living Room. Larsbjørnsstræde 17, 1454 Kbh. K. I det forrige århundrede var det brød, som ovnen bagte. Men i dag er det frostkolde københavnere, der kan få varmen i tæerne igen i de bløde sofaer og brede armlæn.
  • Bistro Huks fluks, Gråbrødretorv 8, 1154 København K. Her serveres middelhavsmad og den fineste sortfodsskinke i charmerende indretning med bl.a. skinker hængende ned fra loftet og optændt pejs.
  • Cafe Zalt, Kompagnistræde 2 kl.th.1201 København K eller Wanna’B, Kompagnistræde 4, 1208 København K. Afslut din power-shoppingtur med en hyggelig brunch, frokost eller middag ved pejsen på en hyggelig restaurant i city.

Hjemme bedst

Det er oplagt at lave den gode mad derhjemme, eller købe skønne finger foods og servere det for hinanden derhjemme foran brænde- eller pilleovnen. Brændeovnen buldrer i hjørnet af stuen og kaster varme helt hen til sofaen. Samtidig er den smuk at kigge på, for de dansende flammer ses gennem glasruden.

Brændeovne giver både varme og hygge. På kolde vinterdage, hvor det bliver tidligt mørkt, holder mange danskere af at sætte sig ved brændeovnen og mærke strålevarmen i flammernes skær.

 

I de moderne ovne lægger designerne i stigende grad vægt på store panorama glaspartier og indkig fra siderne af ovnen. Nogle brændeovne fås endog med en drejefod, så du kan målrette synet af ilden til det sted i stuen, du befinder dig. En skøn retro brændeovn med stort panoramavindue, der lever op til alle de nye skærpede krav.

Drømmer du om at få varmen i den kolde tid med levende ild og en smuk ovn?

Der er ikke noget så hyggeligt som dansende flammer fra en træpilleovn. Om du bor småt eller har masser af plads og en skorsten, så findes der mange muligheder for at få en elegant pillebrændeovn, som kan give et moderne og hyggeligt løft til dit hjem. Indret gerne med det helt rette og stilrene tilbehør som brændekurv eller -reol, hvorved dit brænde kan blive en skulpturel del af stuen.

Ild med fjernbetjening
Hvis du har pladsen og muligheden for at opstille en pilleovn, er der masser af muligheder og designs. Hvad end du ønsker en fritstående model, en der hænger på væggen eller en pejseindsats, kan du finde en model, der passer lige nøjagtig til din stil og dit hjem. Selv en brændeovn behøver ikke længere være sort og bombastisk, men kan fås i mange farver og i mange materialer, så den bliver en elegant del af din indretning.

En pillebrændeovn afgiver god varmefordeling – ikke strålevarme. Det gjorde det ulideligt at sidde i nærheden af de gamle brændeovne, når der var ild i den. Brændeovne optændes og bliver meget varme, hvor en pilleovn behøver kun lidt træpiller for at tænde op og holder en stabil og ønskelig varme helt automatisk.

En pilleovn til træpiller kan fjernbetjenes, så du kan imponere ved din romantiske middag.