fredag, 24 maj, 2024
Basketball på arbejdet?

Basketball på arbejdet – det lyder helt skørt. Men der er faktisk noget om snakken. Der findes mange gode tricks til at få øget produktiviteten på arbejdspladsen eller derhjemme. Et godt råd til dig, der gerne vil øge produktiviteten, er at tage en pause i ny og næ. Vi er vant til at arbejde i lange stræk og derefter holde en længere pause. Det kan dog være en fordel at holde pausen tidligere og gøre den kortere. På denne måde bryder man arbejdstiden op i mindre og mere medgørlige bidder.

Øg produktiviteten – kobl ud

Forskning viser, at pauser er med til at øge produktiviteten. Det viser også, at den optimale arbejdstid er 90 minutter, hvorefter kroppen igen trænger til en pause. Pausen behøver ikke være lang, men bør ses som et afbræk fra den faste rutine, eller den opgave man er i gang med. Et forslag til en pause på arbejdet, kan være i form af en basketballkurv. Brug to minutter på at kaste en papirkugle eller en lille bold i kurven, og giv hjernen ro. På denne måde har du ny energi, når arbejdet skal genoptages, og du forebygger samtidig stress ved at give hovedet ro, fremfor at presse på med nye opgaver. Basketballkurve kan købes her.

Gode arbejdsvaner

Der er mange andre ting, du kan gøre for at øge produktiviteten. F.eks. kan musik være et godt hjælpemiddel, fordi det skærper koncentrationen. Her skal man dog være opmærksom på, at musikken helst skal matche din opgave, da det ellers ville kunne blive distraherende i stedet.
Det er også videnskabeligt bevist, at vand skærper produktiviteten, da det er med til at forebygge træthed og hovedpine. Det er desuden en god idé – såfremt det er muligt – at arbejde et sted, hvor der kommer rigeligt med lys ind. Naturligt lys er med til at skærpe effektiviteten og humøret.