fredag, 24 maj, 2024

Der er rigtig mange mennesker, der vælger at kaste sig over et gratis webhotel, når de skal i gang med at lave deres første hjemmeside. Ofte er det fordi, de bare sidder og hygger sig med det, og ikke har lyst til at kaste nogle penge efter noget, de måske ikke roder med om en uge eller 14 dage.

Et gratis webhotel er også super godt til dig, der bare gerne vil sidde og øve dig lidt i at få det hele til at fungere, men skal du i gang med at lave seriøse hjemmesider, der først får trafik og kræver eget domænenavn, så er det en rigtig god ide at købe et webhotel.

Det kan virke som en fjollet ide at skulle kaste penge efter noget, man kan få gratis et andet sted. Men der er bare en lang række fordele ved at have et webhotel, man har betalt for, frem for et, der er gratis.

Det kan eksempelvis være, at du på din hjemmeside, ved at have den hostet et gratis sted, skal døje med en lang række reklamer, som du ikke kan slippe af med. Det kan også være, at der er meget begrænset diskplads eller trafik på din hjemmeside, som derfor hurtigt vil slippe op, hvis du fortsætter med at blive det gratis sted.

Billig webhosting koster i dag ikke meget mere end en 10’er eller 20’er om måneden. Er det over det, så er det lige før, det bliver betegnet som dyrt hos mange hjemmesideejere.

Så du skal ikke være bange for, at du skal af med mange hundrede eller sågar tusinde kroner for at få lov til at hoste din hjemmeside et ordentligt sted og med muligheden for at have dit eget domænenavn tilknyttet til din hjemmeside.

Når man hoster en hjemmeside et gratis sted, så har man ej heller sit eget domænenavn. Man skal gerne tage til takke med et subdomænenavn, så din hjemmeside ikke bare hedder www.dinhjemmeside.dk, men derimod www.dinhjemmeside.dinhost.dk. Og det ser bare ikke nær så lækkert ud, eller er nær så nemt at beskrive for andre, som hvis du havde dit helt eget domænenavn.

Så for kort at opsummere, om du skal vælge den ene eller den anden løsning, så er det en rigtig god ide at vælge et gratis webhotel, hvis du bare leger, og ikke laver en seriøs hjemmeside, som folk skal kunne bruge.

Er det en reel hjemmeside, hvor du vil have folk forbi, og som skal fremstå seriøs og professionel, så kommer du ikke uden om at skulle købe et webhotel. Der findes heldigvis mange forholdsvis billige webhoteller derude, hvilket gør at du kan komme i gang for et ret beskedent beløb. Tjek. eventuelt findhosting.dk/webhotel for at få et overblik over markedet for webhoteller. Vi vil typisk anbefale at man derudover også tjekker op på andre relevante ting som fx anmeldelser af hosting firmaet. Det kan du gøre mange forskellige steder, men Trustpilot er selvfølgelig en af de største. Alternativt kan du jo altid spørge dit netværk om de kender til nogen gode løsninger. Det kan ofte være den bedste måde at finde et godt produkt på, da der ikke er fare for at være manipuleret med resultaterne som der godt kan være på online anmeldelses sider.