fredag, 24 maj, 2024
Sådan får du flere penge til ferien

Sommeren står for døren, og det betyder også, at de fleste danskere skal afsted på ferie. Nogle drager syd på til de varmere himmelstrøg, mens nogle bliver herhjemme i Danmark. Uanset hvor du skal holde ferie, er det altid sjovere ikke at skulle tænke så meget over økonomien. Her i artiklen får du en række gode råd til, hvordan du får et større budget til ferien.

Få sparet op i god tid

At spare op er en ting, som de fleste har svært ved. Ikke desto mindre så bør du spare op i så god til som muligt. Rejser du for eksempel hver sommer, kan du have en fast opsparing, hvor du for eksempel overføre 200 – 500 kroner om måneden til din feriekonto. Det er alligevel en del, man kan få sparet op i løbet af et års tid. Hvis der er 11 måneder mellem din ferie, så vil du kunne spare følgende op:

  • 200 x 11 = 2200
  • 300 x 11 = 3300
  • 400 x 11 = 4400
  • 500 x 11 =5500

Som du kan se, så er det altså ikke småpenge, og det bliver alligevel til en række restaurationsbesøg eller større luft i shopping budgettet. Sørg for at spare det op, som du kan uden at dit daglige budget ikke bliver påvirket af det. Du skal ikke leve sparsommeligt i 11 måneder for at kunne leve godt i en uge.

Tag ekstra timer på arbejdet

En anden god måde som du kan spare op på er ved at tage ekstra timer på dit arbejde, såfremt det kan lade sig gøre. Kan du for eksempel bare arbejde en time ekstra hver anden dag i et par måneder op til din ferie, kan du hurtigt få sparret en hel del op. Hvis vi antager, at din timeløn er 170 kroner, og du arbejder en time ekstra i 30 dage på to måneder, så vil du hurtigt få en del mere i løn. Hvor meget du reelt set får udbetalt kommer meget an på, hvor meget dit fradrag er, men det vil helt sikkert give noget mere til feriebudgettet. Spørg eventuelt din arbejdsgiver, hvor meget du kan få af overarbejde. Det vil på langt de fleste arbejdspladser sagtens kunne lade sig gøre, såfremt dit arbejde er effektivt.

Et lån er også en mulighed

En anden mulighed du har, hvis du ønsker lidt flere penge til din rejse er at tage et lån. Der findes mange låneudbydere, der tilbyder attraktive forhold for førstegangslånere. At foretage et lån bør kun været noget, som du overvejer hvis de to ovenstående scenarier ikke kan lade sig gøre. Inden du foretager et lån til din rejse, bør du altid sikre dig, at du kan betale lånet tilbage, og du bør lægge et budget, hvor du sikrer dig, at du kan betale lånet tilbage. Sørg også for, at dit budget ikke bliver for stramt, så du ikke kan tillade dig nogle ting, mens du betaler dit lån tilbage. Sammenlign altid de forskellige lån, så du er sikker på, at du finder det rette. Ønsker du ikke at låne af en af de mange låneudbydere på markedet, kan du også spørge venner eller familie om muligheden for at låne af dem.

Lån penge

Lån er den mest rentable form for lån, der ikke er sikret. Faktum er, at en låntager skal stille sikkerhed mod sit lån. Denne sikkerhed, normalt i form af egenkapital, gør långiverens risiko meget lavere, og han er i stand til at tilbyde lån med bedre vilkår. Hvis lånet går dårligt, mister långiveren også sine penge.

Lån er opdelt i to typer: føderale lån, der kommer fra USAs regering, og private lån, der opnås af en låntager fra en ekstern kilde, normalt en kreditunion eller anden finansiel institution. Føderale lån, som Medicare og Medicaid, ydes på baggrund af behov. Generelt, hvis du er berettiget til et af disse lån, vil regeringen forskudte pengene til dig. Fordi disse lån er garanteret af den amerikanske regering, er der meget lidt konkurrence blandt långivere om dem.

Hovedårsagen til, at usikrede lån har en højere rente end sikrede lån, er, at risikoen for tab er højere. Sikrede lån bakkes op af et aktiv, som du kan hente, hvis du ikke foretager dine betalinger. Med et ikke-sikret lån flyttes risikoen for tab til långiveren. Långivere opkræver normalt højere renter for disse lån, fordi risikoen er højere. En bank eller en virksomhed kan vælge at tage en lavere risiko på et usikret lån, simpelthen fordi det er et kortere lån.

En anden fordel for långivere er, at der er mindre regulering i udlånsbranchen. Da den amerikanske regering ikke er involveret i udlånsvirksomheden, er der intet styrende organ, der kan fastsætte satser eller standarder. Som et resultat er der større mulighed for svig og uærlig udlånspraksis.

Når du låner penge, uanset om de er sikrede eller usikrede, låner du mod værdien af ​​dine fremtidige lønninger. Hvis du ikke betaler, forfalder denne gæld til opkrævning. Som med alle lån anvendes enkle rentesatser på det lånte beløb, og det er beløbet plus renterne, der føjes til den primære saldo. Hvis du går konkurs, tilbagebetales den udestående gæld uden hovedstol.

Du skal huske på, at rentesatserne altid er variable, og de kan ændres når som helst. Lånebeløbet kan også variere. Når du låner penge til personlig brug, er det let at gå over din kreditgrænse. Hvis dette sker, vil du opdage, at dine lånebeløb øges kraftigt. Når du hurtigt har brug for penge, kan dette være den bedste mulighed for dig.