mandag, 19 april, 2021
Sådan får du flere penge til ferien

Sommeren står for døren, og det betyder også, at de fleste danskere skal afsted på ferie. Nogle drager syd på til de varmere himmelstrøg, mens nogle bliver herhjemme i Danmark. Uanset hvor du skal holde ferie, er det altid sjovere ikke at skulle tænke så meget over økonomien. Her i artiklen får du en række gode råd til, hvordan du får et større budget til ferien.

Få sparet op i god tid

At spare op er en ting, som de fleste har svært ved. Ikke desto mindre så bør du spare op i så god til som muligt. Rejser du for eksempel hver sommer, kan du have en fast opsparing, hvor du for eksempel overføre 200 – 500 kroner om måneden til din feriekonto. Det er alligevel en del, man kan få sparet op i løbet af et års tid. Hvis der er 11 måneder mellem din ferie, så vil du kunne spare følgende op:

  • 200 x 11 = 2200
  • 300 x 11 = 3300
  • 400 x 11 = 4400
  • 500 x 11 =5500

Som du kan se, så er det altså ikke småpenge, og det bliver alligevel til en række restaurationsbesøg eller større luft i shopping budgettet. Sørg for at spare det op, som du kan uden at dit daglige budget ikke bliver påvirket af det. Du skal ikke leve sparsommeligt i 11 måneder for at kunne leve godt i en uge.

Tag ekstra timer på arbejdet

En anden god måde som du kan spare op på er ved at tage ekstra timer på dit arbejde, såfremt det kan lade sig gøre. Kan du for eksempel bare arbejde en time ekstra hver anden dag i et par måneder op til din ferie, kan du hurtigt få sparret en hel del op. Hvis vi antager, at din timeløn er 170 kroner, og du arbejder en time ekstra i 30 dage på to måneder, så vil du hurtigt få en del mere i løn. Hvor meget du reelt set får udbetalt kommer meget an på, hvor meget dit fradrag er, men det vil helt sikkert give noget mere til feriebudgettet. Spørg eventuelt din arbejdsgiver, hvor meget du kan få af overarbejde. Det vil på langt de fleste arbejdspladser sagtens kunne lade sig gøre, såfremt dit arbejde er effektivt.

Et lån er også en mulighed

En anden mulighed du har, hvis du ønsker lidt flere penge til din rejse er at tage et lån. Der findes mange låneudbydere, der tilbyder attraktive forhold for førstegangslånere. At foretage et lån bør kun været noget, som du overvejer hvis de to ovenstående scenarier ikke kan lade sig gøre. Inden du foretager et lån til din rejse, bør du altid sikre dig, at du kan betale lånet tilbage, og du bør lægge et budget, hvor du sikrer dig, at du kan betale lånet tilbage. Sørg også for, at dit budget ikke bliver for stramt, så du ikke kan tillade dig nogle ting, mens du betaler dit lån tilbage. Sammenlign altid de forskellige lån, så du er sikker på, at du finder det rette. Ønsker du ikke at låne af en af de mange låneudbydere på markedet, kan du også spørge venner eller familie om muligheden for at låne af dem.