fredag, 24 maj, 2024

Er din garage også ved at have et gammelt og slidt tag og overvejer du at udskiftet taget på garagen?

Ofte kan det ligesom på dit hus være en temmelig dyr affære at få lagt et nyt tag på sin bolig men som regel er det stadig betydeligt billigere end at lægge tag på et hus, med mindre man selvfølgelig har en garage til 2-3 billeder, så kan det jo godt ende med at være et større job.

Heldigvis er det som regel også betydeligt nemmere at vælge tagtype til en garage end til huset, medmindre man skifter til begge på en gang. Har du f.eks. tegl tag på boligen er det ofte en det man også vælger til garagen eller en eller anden form for tagplader eller tagpap hvis det skal gøres billigt.

Men hvilke tagtyper findes der hvis man skal ud og have lagt et nyt tag på sit hus eller garage?

Vi har de mere traditionelle typer:

Tegl Tag – Den mest almindelig tagtype her i Danmark, fås i mange farver

Skifer tag – Også en meget populær tagløsning men ofte lidt dyrere end tegl

Beton tag – Teglsten i beton er billigere end tegl men lidt tungere og ikke helt så eksklusive

Stål tag – Mange af de moderne stål plader som f.eks. decra ligner på afstand et almindeligt tegl tag

Tagpap – Især til garager og industri bygninger er tagpap en meget benyttet tagløsning

Hvad man lige skal vælge afhænger af ens økonomi, prisen kan sagtens svinge med 50-100% alt efter hvilke materialer man vælger at anvende til sit tag. Derudover er det også stor forskel på hvilke tagtyper man syntes et pænest eller passer bedst til lige netop sit hus eller garage.

Prisen variere som sagt en del efter valg af materiale til et nyt tag men også efter hvor i landet man bor, for som med alt andet er tingene lidt dyrere på Sjælland end f.eks. på Jylland, dette skyldes hovedsageligt den større time pris på udførelsen af arbejdet.

Materiale prisen er cirka den samme over hele landet, dog kan leverings priserne også svinge en hel del. Hvis du skal ud og indsamle tilbud på et nyt tag til din garage, så husk at være sikker på at prisen inkludere ting som opstilling og leje af stillads, bortskaffelse af det gamle stillads og oprydningen efter jobbet er udført.

Det er også altid en god ide at vælge en tømrer eller entreprenør der er medlem af bygge garanti ordningen, så ledes at hvis der skulle ske skader på dit nye tag inden for de første 5 år, vil skaden være dækket af garanti ordningen således at du ikke står og skal have penge op af lommen igen. Kontakt evt. hvad koster et nyt tag for at høre om du kan få 3 tilbud.

Men under alle omstændigheder drejer det sig om at vælge et pænt tag der passer til huset og som du selv vil være tilfreds med i de næste mange år fremover.