fredag, 24 maj, 2024

Der er mange fordele i at lease en bil. Blandt andet får du meget mere personlig og økonomisk frihed, når du leaser din bil i stedet for at købe den.

Bil leasing er en aftale, hvor du betaler en fast månedlig ydelse for at leje en bil en aftalt tidsperiode. Perioden er som oftest mellem 1 og 3 år, men det kan variere alt efter om du vælger minileasing, som ofte er perioder under et år, flexleasing eller privatleasing.

Selskabet, der leaser bilen ud til dig, har ejendomsretten i leasingperioden, og det er derfor selskabet, der ejer bilen, mens du kører i den. Du vil oftest skulle betale en opstartspris/engangsydelse i forbindelse med leasing af din bil, og derefter betaler du en fast månedlig pris.

Leasing af biler er blevet meget populært i Danmark, og det ser ud til, at stigningen forsætter både blandt yngre og ældre. Det ses nemlig som en tryg investering uden en masse uforudsete udgifter og lån, man binder sig til.

Det kan være en tryghed for mange, at de ved, de ikke har ejendomsretten over bilen, når leasingaftalen ender. Men faktisk kan det også være muligt at opsige en aftale før tid, hvis du har operationel leasing, hvis du stadig føler dig lidt bundet af det at lave en leasingaftale, fordi du aldrig ved, hvor i livet du er året efter. Her kan du altså fra den ene måned til den anden stoppe med at betale den månedlige ydelse.