lørdag, 2 marts, 2024
3 grunde til at vælge en elcykel

Mange kender ikke til de mange fordele ved at vælge en elcykel, og derfor kan du i denne guide blive klogere på, hvorfor du bør investere i en elcykel som dit fremtidsmæssige transportmiddel.
Fordelene kan opdeles i henholdsvis motion, økonomi, tid og miljø.

Når motion taler for

Mange tænker umiddelbart en elcykel som et transportmiddel til dovne og svage mennesker, men det er forkert. En elcykel kan benyttes af alle og lægger oftest op til mere motion end en almindelig cykel gør. Turene bliver som regel længere, og man skal selv sætte cyklen i gang for at komme frem. Der findes forskellige niveauer for motorens hjælp – hvor hårdt eller let det skal være selv at træde i pedalerne.
Fordelene herved er, at ens kondition og sundhed forbedres og styrkes, samtidig med at kredsløbet har godt af det. Man vil stadig opnå høj puls, og undersøgelser har vist, at cykelpendlere har tendens til at spise sundere og ryger og drikker tilmed mindre.

Økonomisk fordel

Mange kan nikke ja til et stort behov for komfortabelt transportmiddel, men samtidig rynke på næsen over den dyre post, det koster at tage med offentlig transport eller have egen bil. Kombinationen hertil er en elcykel, der udover at være billig, samtidig er komfortabelt og miljøvenlig.
Besparelsen på en elcykel fremfor en bil er høj, hvor anskaffelsen af en bil kan koste minimum 70.000 kr., og en elcykel minimum 15.000 kr. Der kræves heller ikke afgift ved en elcykel, og forsikring hertil er heller ikke lovpligtigt.

Når tiden er knap

Vi alle kan opleve travlhed i hverdagen, hvor arbejde, familie, fritid og venner skal passes ind. Det kan tage sin tid med offentlig transport og dermed også bil. Køer, knudepunkter osv., er noget, der trækker ud og kan føles som tidsspild, men med en elcykel er det lettere at komme fra A til B uden de store problemer, og man tænker samtidig på miljøet ved at skåne det.
Afstanden har selvfølgelig noget at sige, men bor man i en storby, er en elcykel helt klart at foretrække fremfor bil eller offentlig trafik. Du slipper tilmed også for at skulle lede længe efter ledige parkeringspladser. Find elcykler hos abc-centret.dk.