fredag, 24 maj, 2024
Spar penge på din bilforsikring med god dækning

De fleste bliver fristede af en billig bilforsikring men pas på – du kan hurtigt komme til at betale dyrt, hvis du vælger en billig bilforsikring, som ikke har en god dækning. Få en bilforsikring med god dækning så du er sikker på, at få den dækning, du har for, hvis du skulle være involveret i et uheld.

 

Hvilken forsikring skal du tegne?

I Danmark er der kun én lovpligtig forsikring, og det er en ansvarsforsikring. Ansvarsforsikringen dækker skader, som du påfører personer, biler eller andet ved et uheld. Hvis ikke du har tegnet en ansvarsforsikring får du både en bøde, men kommer også til at betale for de skader, som du har forvoldt. Hvis der er tale om personskader, så kan det blive meget dyrt.

 

Derudover har du mulighed for at tegne en kaskoforsikring, vejhjælp og en forsikring der dækker dig som fører af bilen, det er en god idé at tegne, men ikke noget du skal.

 

Hvornår skal du tegne en kaskoforsikring?

Det er som sagt ikke lovpligtigt at tegne en kaskoforsikring, men hvis du har købt en ny bil, eller din bil er omkring 30.000 kr. værd, så kan det godt betale sig at købe en kaskoforsikring. Hvis du er udsat for indbrud i din bil, eller din bil har været udsat for hærværk, så er det kaskoforsikringen der dækker.

 

Hvad skal du være opmærksom på, når du tegner dine forsikringer?

Det er som sagt ikke kun prisen, der er vigtig, men også dækningsvilkårene. Dækningsvilkårene fortæller, hvad det er forsikringen dækker, hvor den dækker, og hvem den dækker. Hvis du får forskellige tilbud, så er det en god idé at sammenligne dækningsvilkårene, inden du sammenligner priserne. På den korte bane kan de billige forsikringer virke som en god løsning, men hvis ikke de dækker, når uheldet er ude, så kan det blive meget dyrt for dig.