fredag, 24 maj, 2024
En guide til dig, der vil tage et lån

Skal du låne penge, vil du højst sandsynligt nok gerne finde det billigste lån. I den forbindelse er der selvfølgelig en masse aspekter til ligningen i forhold til, hvilket lån, der er billigst for lige netop dig og dine behov. Det vil eksempelvis kunne blive en del dyrere for dig, hvis du tager et forbrugslån, der spænder over en lang periode, hvis du bare skal bruge penge til en nu-og-her udgift. Ved dette scenarie kan et kviklån, hvor låneperioden ikke er særlig lang være mere fordelagtig, da man på denne måde hurtigt kan få betalt af igen.

Hvad skal jeg kigge efter?

Har du ikke den store indsigt i lån og begreberne der hører hertil, kan man hurtigt godt fare vild i den jungle af lånetilbud, der findes. Netop derfor kan det være en god idé at sætte sig godt ind i tingene, inden man vælger sit lån. Herunder er nogle begreber, der kan være gode at kende:

  • ÅOP; Er en betegnelse for de Årlige Omkostninger i Procent, hvilket kan være en rigtig god idé at kigge på, inden du låner. ÅOP’en er nemlig mere eller mindre en beskrivelse af, hvor meget, du kommer til at betale.
  • Låneomkostninger; Hvor ÅOP’en er opgjort i procent og dermed ikke er et fast håndgribeligt beløb, er låneomkostningerne mere eller mindre det samme, hvor man dog til gengæld har et fast beløb at forholde sig til.
  • Rentefrie lån; Der findes en del låneudbydere, der tilbyder lån, hvor man ikke betaler renter i den første periode. Disse kan være en god idé at kigge efter, da man på denne måde kan spare en del penge.

Find det billigste lån her

Selvom man har fået sat sig ind i ovenstående, kan man stadig godt være rigtig meget i tvivl om, hvilket lån, der vil være det bedste og dermed det billigste for én. Da der findes så utrolig mange forskellige muligheder at vælge imellem, kan det være fordelagtigt at bruge en låneberegner. Besøg siden her, hvor du kan finde alle de forskellige lån, der udbydes, samtidig med at du kan bruge en låneberegner for at danne dig et overblik og dermed et fornuftigt udgangspunkt.

Lån penge

Et lån er dybest set et løfte om, at du (din låntager) får penge fra en tredjepart, og så skal du betale hele det lånte beløb tilbage med renter plus yderligere renter over en bestemt periode. Der er to hovedtyper af lån – sikret og usikret. Sikrede lån kræver, at du stiller noget som sikkerhed, normalt dit hjem eller din bil, for at sikre, at lånet bliver betalt tilbage. Usikrede lån kræver ikke noget som sikkerhed, men renten er generelt lidt højere, fordi der ikke er nogen sikkerhed for, at lånet bliver betalt tilbage.

Så hvad er fordele og ulemper ved disse lån? Sikrede lån har en tendens til at være meget sikrere end usikrede lån, fordi de kræver sikkerhed for sikkerhed. De har også en tendens til at have lavere renter, fordi de er bakket op med et reelt aktiv. På den nedre side, hvis låntager misligholder lånet, sidder långiveren fast med det. Også, hvis låntager kommer bagud på betalinger, har långiveren den retlige ret til at tage låntagers aktiv for at tilfredsstille lånet. Brug et websted som Eksperten til at sammenligne lån fra forskellige långivere. Eksperten giver dig mulighed for at finde det bedste lån i 2021, uanset om du har brug for et billån eller et SMS-lån.

Ulempen ved disse lån er, at de kræver et meget betydeligt beløb fra låntageren. Normalt kræver dette, at låntager stiller noget værdifuldt som sikkerhed, hvilket begrænser det beløb, som långiveren kan låne ud. Kredithistorik kan også blive hårdt påvirket af forsinkede betalinger, hvilket vil føre til negative karakterer på kreditrapporten. Dette kan gøre fremtidige større indkøb (såsom et nyt hjem) vanskelige, hvis ikke umulige, at finansiere. Derudover, hvis betalinger ikke foretages til tiden, kan renten springe så højt som det maksimale tilladte på lånet.

Usikrede lån har en stor fordel i forhold til sikrede lån: de kræver ikke sikkerhed til gengæld. Dette betyder, at renten og de månedlige betalinger kan være meget højere, da långiveren ikke behøver at overveje værdien af ​​sikkerheden. Men i modsætning til usikrede lån bruger du ikke dit hjem som sikkerhed, så kreditkortskuldkonsolidering er en bedre mulighed. Hvis du bruger dit kreditkort på en ansvarlig måde, vil din kredit score over tid forbedre din tilbagebetaling til tiden.

For mindre virksomhedsejere kan gældskonsolidering give en attraktiv mulighed. Fordi disse lån har lave renter og fleksible tilbagebetalingsplaner, er det lettere for mange mindre virksomhedsejere at komme ud af gælden. Lånene giver også virksomhedsejere mulighed for at reducere deres månedlige kontante omkostninger og forbedre deres pengestrøm. Hvis du konsoliderer din gæld, kan du reducere dine månedlige kontante omkostninger og øge din månedlige pengestrøm på samme tid, hvilket giver dig mulighed for at fremskynde væksten i din virksomhed.

En anden mulighed for at konsolidere din kreditkortsgæld er at rulle al din gæld til et enkelt lån. Sikrede lån findes i to typer: lukket og åben ende. Et lukket lån betyder, at du skal have sikkerhed for at sikre finansieringen. Et åbent lån betyder, at du ikke har brug for sikkerhed, men du har mulighed for at få lavere renter. Tal med din långiver om dine muligheder, inden du beslutter dig for, hvilken mulighed der er bedst for dig.