lørdag, 2 marts, 2024
Sådan holder du din traktor i live

Vil du altid regne med, at din traktor starter? Også selvom den har stået koldt og holdt pause i ca. 4 uger?  Eller er det blot tid til at få skiftet dit traktorbatteri? Det er vigtigt, at du har det rigtige batteri med den rigtige power for at opnå et maksimalt udbytte, og for at du undgår pludselig ikke at kunne få gang i din traktor. Den rigtige power betyder blandt andet, at batteriet har en god startstrøm.

Få det perfekt sammensatte batteri

Med det rette traktorbatteri er du godt kørende, men hvordan ved du, hvad der er det rigtige batteri? Her er det en fordel at forhøre sig ved specialister, for der ligger megen viden til grund for batterierne, og hvordan de virker. For eksempel ligger der I Esbjerg et firma, der hedder Jysk Akkumulator Service, som specialiserer sig i batterier – herunder traktorbatterier. Her kan du både få service på dit batteri, og du kan få bygget dit helt eget batteri, som passer til lige netop din traktor. Du kan også have fokus på miljøet og få dit batteri opbygget af brugte batterikasser. Et batteri består af forskellige celler, som skal spille sammen. Der skal være den rette mængde af cellerne til at skabe det rigtige batteri – alt efter til hvad. Det er derfor smart at få råd og vejleding til at få den rette sammensætning. Bor du for eksempel i Kolding eller Fredericia, kan du blandt andet køre forbi firmaet og forhøre dig.

Er der forskel på dyre og billige batterier?

Der er som oftest penge at spare i længden ved at købe et af de dyre og kraftfulde batterier – især også hvis du har en traktor, der har lidt startvanskeligheder. I de fleste tilfælde vil et billigt batteri godt kunne starte din traktor, men der vil ofte være en hyppigere udskiftning af batteriet. I andre tilfælde vil det kræve to af de billige batterier for at kunne starte din traktor. Det er også vigtigt at se på, hvor mange afladninger et batteri kan holde til. Læs mere om traktorbatterier her.