lørdag, 2 marts, 2024
Sådan planlægger du en storslået fest

Hvis du skal holde en fødselsdag, reception, firmafest eller julefrokost, kan det være fristende at springe over, hvor gærdet er lavest. Du behøver dog ikke nødvendigvis at uddelegere alt arbejdet. For selvom det kan være krævende at holde en stor fest, er det oftest billigere at planlægge festen selv. Og med den liste over tips, du finder i denne artikel, kan du ikke gå helt galt i byen, når du skal sammensætte en hyggelig fest for kolleger, venner eller familie.

1.  Lokaler

En af de første ting, du skal have styr på, når du skal planlægge en fest, er lokaler. Om end du vil holde din fest på et hotel, i en gildesal, i et telt eller på et kontor, er det vigtigt at være hurtigt ude. Lejede lokaler bliver nemlig hurtigt lejet ud, så jo før du kender festens dato, jo bedre er det. Hvis du ønsker et eftertragtet sted, er det en god idé at leje lokalet et års tid før, du skal bruge det.

2.  Mad

Udover lokalet er maden endnu en af de vigtigste ting. Holder du en julefrokost, står menuen ofte på god, dansk mad. Hvis du derimod holder en reception, fødselsdag eller firmafest i København, kan det være en idé at vælge catering. Tapasbuffet bliver stadig mere populær, og det er med god grund. Når det kommer til tapas, er der altid noget for alle. Bestil tapas ud af huset her, og vær sikker på, at alle dine gæster bliver mætte.

3.  Gæsteliste

Det kan være svært at have overblik over gæstelisten, specielt hvis der kommer afbud eller nye mennesker inviteres. Derfor er det en god idé at skrive gæstelisten i et dokument på computeren, så du hurtigt og nemt kan opdatere den, hvis der sker ændringer. Har du overblik over gæstelisten, bliver festen meget nemmere mere overskuelig.