lørdag, 2 marts, 2024

Mangler du en traktorfræser til at kunne udføre arbejde mere effektivt, så bør du gøre dig visse overvejelser over, hvilken traktorfræser du behøver. Markedet bugner nemlig med mange forskellige typer og modeller, og disse varierer i egenskaber, størrelser, priser og brugbarhed. Størrelsen af arbejdet, du skal udføre, har først og fremmest stor relevans, da du kan finde mange modeller af traktorfræser i forskellige størrelser. Du finder let arbejdsbredder mellem 100 centimeter og 250 centimeter, og her er forskellen ret stor – en halvanden meter større arbejdsbredde betyder, at du kan udføre dit arbejde meget mere effektivt. Priserne følger dog også med, så hvis økonomien er en rigtigt vigtig del af beslutningsprocessen, så bør du overveje, om du vil spare et par tusinde kroner og så benytte dig af en mindre traktorfræser.

Traktorfræser til stennedlægning

Mangler du en traktorfræser til stennedlægning, bør du indkøbe en traktorfræser lige præcis til dette formål – en stennedlægningsfræser. Denne traktorfræser benytter sig af en modsat rotation, som får sten til at lægge sig under det øverste sålag. Den danner altså en den perfekte bund for nedlægning af sten, og den vil derfor være helt ideel til dette formål. Her finder du blandt andet modeller, som benytter 24 knive og derfor er uhyre effektive.

Sikkerhed med PTO-aksel

Det dyre udstyr er ikke til nogen nytte, hvis det er gået i stykker. Derfor skal du allerhelst finde en traktorfræser, som har en inkluderet PTO-aksel med en sikkerhedsbolt. Hvis du derfor kører på noget med din traktorfræser, som kan være til skade for knivene heri, så vil disse knive blive låst. Det er en rigtigt god idé at finde en traktorfræser med denne sikkerhedsforanstaltning, da du sparer mange penge på reparationer, når bladene blot bliver låst, når uheldet er ude.

Dertil bør du være klar på, at investering i en traktorfræser er af en stor størrelse, og du derfor godt kan ende med at komme af med omkring 10.000kr. Kvaliteten hænger dog sammen med prisen, og du vil derfor ikke blive utilfreds med din traktorfræser, hvis du investerer i en fræser af god kvalitet. Du kan eventuelt undersøge de forskellige modeller, som findes her.