lørdag, 2 marts, 2024
A-kasser for studerende: Sådan finder du den bedste

At kunne spare lidt ekstra her og der betyder utrolig meget som student, der skal få SU-budgettet til at holde. For mange betyder det, at a-kassen ikke blive prioriteret. Der er imidlertid mange fordele ved at melde sig ind i en a-kasse allerede som studerende – især hvis du vælger den helt rigtige. Derfor får du her nogle gode råd til at vælge den bedste a-kasse for dig som studerende.

Find en gratis a-kasse

Som studerende er der mulighed for at være medlem af en a-kasse helt gratis, mens du er under uddannelse. Meningen med at gøre det gratis for studerende er selvfølgelig at tiltrække flere medlemmer og senere få dem til at blive, når de senere kommer i arbejde og skal betale for medlemskabet. Selvom du ikke betaler for medlemskabet som studerende, optjener du på længere sigt fordele, da du kan få dagpenge straks efter endt uddannelse, hvis du har været medlem i et år.

Gå efter en fagligt relevant a-kasse

For at opnå flest fordele og blive klædt godt på til dit kommende arbejdsliv, er det en rigtig god idé at finde en A-kasse, der har særligt fokus på netop din branche. Fordelen er, at du kan få den rette hjælp og støtte fra A-kassen, der ikke bare giver dagpenge, men også kender til dit fagområde og hvad, der skal til for at komme ud på arbejdsmarkedet.

Læs anmeldelser

At blive medlem af en a-kasse er højst sandsynligt noget nyt for dig, ligesom det er for de fleste andre studerende. Derfor kan det være til stor hjælp at læse andres oplevelser med de forskellige a-kasser, du støder på under din søgen. Udover a-kassens ydelser er god kundekontakt og god service afgørende for, at du kan føle dig tryg i a-kassen. Måske kender du venner eller familie, der har kendskab til en given a-kasse, som du kan forhøre dig hos. Ellers er Trustpilot et godt sted at danne sig en fornemmelse af a-kassen.

Få hjælp til at sammenligne

Én ting er at vide, hvad du skal tage høje for, når du søger – en anden ting er at kunne holde overblikket i din søgen. En god idé er derfor at få hjælp til at sammenligne de mange forskellige muligheder på markedet ved at bruge en sammenligningstjeneste. På den måde finder du hurtigere frem til de mest relevante tilbud, og hvad deres fordele og ulemper er. Du kan læse mere om a-kasser for studerende her og gratis sammenligne a-kasser.

Tag en god snak med a-kasserne

Når du har fundet et par a-kasser, der er relevante for dig, skal du ikke tøve med at give dem et opkald eller arrangere et møde, før du melder dig ind. At få en god snak med a-kassen er den bedste måde at afgøre valget på, hvis du ikke er helt sikker på hvilken, du skal vælge. Spørg ud omkring deres tilbud og muligheder for studerende og brug din oplevelse af samtalen eller mødet i din endelige vurdering.