tirsdag, 19 marts, 2024

Har du nogensinde tænkt over, hvordan emballager, som du står med i hånden, egentlig er blevet til? Tænk en gang, hvor mange der er af disse, og hvor vigtige de er, for at du nemt kan få medicin, fordi det kommer i passende doser i emballager, som ligeledes har været nemme at transportere til apoteker. I dette indlæg kan du få en lidt nørdet indsigt i, hvordan emballager til medicinalbranchen bliver til.

 

Thermoformede medico-emballage

I mange tilfælde vil man benytte thermoformede medico-emballage til medicinalvirksomheder. Det kan også kaldes for farmaceutisk emballage i plast. De bliver lavet enten som sprøjtestøbte eller thermoformede plastemner.

Ser man på thermoformning, så findes der for eksempel:

  • Medico-emballage i form af transportbakker til intern og ekstern transport
  • Medico-emballage til produktionslinjer, hvor der benyttes såkaldte Pick & Place-robotter

 

Man vil lave de fleste produkter til den enkelte virksomheds behov, blandt andet således at emballagerne kan stables på en bestemt måde. Det gør det også nemmere for apoteker eller sygehuse at have opbevaret emballagerne og for dem hjemme i privaten.

Derudover finder der andre produkter såsom æskeindsatse og foldeblister. Når disse emballager skal laves, så går man ofte efter en så ensartet udseende så muligt, så de er praktiske at stable og nemme at genkende.

 

Høj kvalitetskontrol

Inden for medicinalbranchen er der generelt et højt niveau af kvalitetskontrol, da produkter omfatter medicin, som har til formål at gøre os raske og ikke det modsatte. Det er også gældende, når det kommer til emballager, hvor medicinen er opbevaret i.

Der er strenge krav på området, så derfor skal alt være velovervejet lige fra start til slut af processen. Producenter af disse emballager skal levere dokumenter til egenkontrol og så videre inden for en bestemt tidsramme for at sikre at det hele foregår, som det skal.